Vidarica - premium travarica


VIDARICA


Prirodna mudrost

Vrsta: 

Travarica

Kategorija: 

Jako alkoholno piće

Procenat alkohola: 

37,5 % vol.

Temperatura posluživanja:

12-16 °C

Volumen:

0.7L

Pakovanje:

6

EAN:

3870474001738

Vidarica je posebno piće u koje je sabrano višedecenijsko iskustvo. Napravljena je od petnaest vrsta ljekovitih sastojaka: matičnjak, kantarion, majčina dušica, pelin, kamilica, nana, iva, cvijet, gloga, plod gloga, bosiljak, sljez, jabuka, ruzmarin, bobice smreke i suva šljiva. Bilje odležava u vinskom destilatu dok ne otpusti sva ljekovita svojstva. Jedan dio destilata sa maceriranim biljem se vraća u kotao na redestilaciju, a drugi dio se filtrira. Konačni proizvod se sastoji od kupaže macerata bilja u vinskom destilatu, redestilata maceriranog bilja u vinskom destilatu i lozovače koja je odležala u drvenim buradima. 

Rezultat ovog komplikovanog procesa je nježna, pitka travarica koja ponosno nosi ime Vidarica. U svakom gutljaju ćete osjetiti vanvremenski dodir prirodnih sastojaka od kojih ni jedan ne preovladava. Koncentracija alkohola u Vidarici je 37.5 % vol. Pije se rashlađena na 12 do 16 °C kao aperiativ ili dižestiv. Vidarica je brend po rođenju.

Prirodna mudrost

Pogledajte zašto je Vidarica posebna...

Kada napravite piće koje postane brend od samog početka, onda ono zaista zaslužuje ogromnu pažnju. U želji da svim potrošačima približimo koliko je Vidarica posebna i koliko su zdravi i prirodni njeni sastojci, napravili smo herbarij. Blagodatost i ljekovitost petnaest trava koje daju čar i izuzetan ukus ovoj travarici ubrali smo u vrijeme cvijetanja i rađanja plodova, ispresovali ih i kompletirali u herbarij. Na taj načim svi mogu osvježiti i proširiti znanje o ovim travama (kako izlegaju, koja je njihova primjena i za šta su ljekovite). U ime ove divne Vidarice koja vida i liječi svojom ljekovitošću, znanjem i vrlinom, napisana je i pjesma.