STERIL MARE


prirodna morska so za naparavanje (inhalaciju) i kupke

STERIL MARE je prirodna morska so porijeklom iz Sredozemnog mora, proizvedena bez ikakvih dodataka.

Izazovno vrijeme koje je pred nama zahtjeva od nas prilagođavanje i promjenu navika. Zbir navika sa kojima se družimo tokom života čine naš karakter.

Od davnina se zna da je svakodnevno naparavanje (prirodna inhalacija) djelotvorno za uništavanje virusa i bakterija, te da blagotvorno djeluje na naš organizam. Danas je idealan dan za početak stvaranja dobrih navika.

Zagrijte vodu do tačke ključanja. U ključalu vodu stavite so, na jednu litru vode ide jedna supena kašika soli.

Zauzmite udoban položaj, prebacite ručnik preko glave, nagnite se nad posudu i duboko dišite deset minuta. Dišite naizmjenično deset udisaja na nos i izdisaja na usta, zatim deset udisaja na usta i deset izdisaja na nos.

Prije inhalacije konsultujte se sa vašim doktorom ili farmaceutom.

Sadržaj slane vode možete obogatiti sa raznim eteričnim uljima ili ljekovitim biljem. Mi smo za vas spremili izuzetno moćnu mješavinu od šest ljekovitih biljaka (kamilica, nana, matičnjak, iva, slatki pelin i vranilovka). Sadržaj vrećice je dovoljan za desetak naparavanja.

ZAŠTO MORSKA SO STERIL MARE?

ZATO ŠTO JE MORSKA SO PRIRODNI LIJEK.

* Naparavanje slanom vodom uništava viruse i bakterije, te u samom početku može spriječiti razvoj oboljenja poput gripa i prehlade.
* Naparavanje slanom vodom olakšava disanje i pomaže izbacivanje sekreta kod prehlade i gripa.
* Naparavanje slanom vodom pomaže kod upale sinusa. Smiruje upalu i pomaže odvajanje sluzi iz nosne šupljine i bronhija, te ih podstiče na prirodno izbacivanje.
* Naparavanje čisti lice. Pomaže u uništavanju bakterija koje uzrokuju akne i bubuljice. Uklanja nečistoće, pojačava krvotok, njeguje i hrani kožu oslobađajući kiseonik.
* Tople kupke u slanoj vodi izvlače toksine iz tijela, poboljšavaju tonus i podstiču izbacivanje viška tekućine iz kože i vezivnog tkiva, čime se spriječava nakupljanje suvišne tekućine. Koža postaje čvršća, glađa i zdravija.