STERIL


PRVA POMOĆ

Kategorija: 

Dezinfekciono sredstvo

Procenat alkohola: 

70 % vol. etil alkohol

Volumen:

0.1L , 1L, 5L, 10L

Pakovanja:

36/1(0,1L) , 12/1(1L)

Pratite nas:

Najvažnije u prevenciji pored izolacije je upotreba maske i pravilna dezinfekcija ruku i površina sa kojima dolazimo u dodir. Virus korona je virus sa debelom ovojnicom. Ovojnica se lako uništava dezinfekcijom, čime se virus deaktivira. Najbolja hemikalija koja uništava virus je alkohol. Većina misli da je visoko koncentrisani alkohol bolji, ali to nije tačno. Nabolja koncentracija alkohola je od 70% do 75% vol. Alkohol koncentracije od 90% do 100% vol. će samo zgusnuti ovojnicu virusa.  

Steril je alkoholno dezinfekciono sredstvo sa mirisom lavande za dezinfekciju ruku i površina, idealan dezinficijens na bazi 70% vol. alkohola. Pored alkohola u svom sastavu Steril ima vodonik peroksid, koji takođe ima jako dezinfekciono svojstvo, te glicerin i ulje lavande radi zaštite od iritacije kože.  

Upotreba je jednostavna. Na ruke nakapamo malo tekućine, trljamo 20 sekundi i pustimo da se osuši. Kod čišćenja površina najbolje je koristiti tkaninu koja ne upija (mikrofiber i sl.). Nakapati sredstvo na tkaninu, brisati površinu u trajanju od minimalno 20 sekundi i ostaviti da se osuši.

Kako pravilno prati i dezinfikovati ruke


Na osnovu podataka i preporuka Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), preporučeni dezinfijens protiv virusa korone je na bazi alkohola (etanol, etil- alcohol, propanol). Sredstva na bazi alkohola se koriste za dezinfekciju kože i površina. Alkohol mora biti u koncentraciji 70%-75% vol. da bi bio efikasan. Više i niže koncentracije od navedene nemaju dezinfikacioni efekat.