Premium kvalitet Zlatnih rakija i Zlatnog Pelina


Premium kvalitet proizvoda je siguran i jedini ispravan put da se pridobije pažnja potrošača i da se kupci uvijek vraćaju istom proizvodu.

Dokaz da se kvalitet, postojanost i snaga proizvoda mogu održati u kontinuitetu, da pravi proizvod uvijek nađe put do kupca jeste brend Zlatna. Nastao je 2004. godine kao rezultat dugogodišnjeg iskustva i znjanja, prednosti domaćeg terena i kvalitetnog voćnog inputa, velikog truda, rada, i ono što je najbitnije velike ljubavi sa kojom se proizvodila ova voćna rakija.Izvanredna saradnja kompanija Coca - Cola HBC i MB Impeks

Prestiž i kvalitet linije Zlatna rakije i Zlatni Pelin prepoznao je i naš poslovni partner Coca-Cola Hellenic Bottling Company (HBC). Od 2017. godine Coca-Cola HBC Srbija je vlasnik premium brendova Zlatna rakije i Zlatni Pelin. Sklopljen je ugovor o saradnji, u okviru kojeg MB Impeks proizvodi ove brendove za Coca-Colu HBC Srbija.

Coca - Cola HBC je zvanični distributer kompletnog portfolia proizvoda MB Impeks kompanije u Bosni i Hercegovini. U Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Crnoj Gori i Bugarskoj Coca-Cola je zvanični distruburer pojedinih brendova.

ZLATNE RAKIJE


ČETIRI MAJSTORIJE JEDNO IME - ZLATNA

Premium liniju prirodnih voćnih rakija brenda Zlatna obuhvataju Zlatna viljamovka, Zlatna kajsija, Zlatna dunja i Zlatna šljiva.

S ponosom možemo reći da po svom kvalitetu stoje, u najmanju ruku, rame uz rame sa vodećim svijetskim proizvođačima voćnih rakija. Samo simbioza iskustva, tradicije, bogatstva prirodnih resursa i savremenih znanja može rezultirati proizvodima vrhunskog kvaliteta kakve su Zlatne rakije. Kao vrhunsko piće pakuju se u ambalažu koja ističe sve njihove osobine - prirodan sadržaj, osebujan okus, miris, te njihovu ekskluzivnost i prefinjenost.


Zlatne rakije su regionalni premium brend. Stvorene su za ljubitelje i poznavaoce vrhunskog alkoholnog pića. Napravljene su od najkvalitetnijeg voća. Voće se pasira, tako da u kom na fermentaciju ide čista voćna kaša. Destilacija se vrši na stari tradicionalan način.Trenutno se izvoze u 11 zemalja svijeta na tri kontinenta. Zlatne rakije su nosioci mnogih priznanja, a jedno od najvažnijih je Granpri(Grand prix), sajma u Moskvi 2010.


Konzumiraju se umjereno rashlađene. Koncentracija alkohola u proizvodu je 40% vol.


ZLATNI PELIN

Pelinkovac je od davnih vremena poznat kao „ljekoviti biljni liker”. Zlatni Pelin je prepoznatljiv po izraženom gorkom ukusu biljke pelin, iz koje se višemjesečnim odležavanjem u alkoholu oslobađaju najvrijednija svojstva ove čudesne biljke. Uz dodatak različitih ljekovitih biljaka, koje ga obogaćuju, dobija specifičnu aromu i prijatan osvježavajuči miris. U svakoj litarskoj boci nalazi se grančica divljeg pelina. Pelin koji koristimo u proizvodnji dolazi nam iz Hercegovine (sa ovog regiona, zbog svog sastava i ljekovitosti, spada među najkvalitetnije u svijetu).


Zlatni Pelin se pije rashlađen kao aperitiv i digestiv nakon jela. Može se konzumirati i u kombinaciji sa ledom i limunom.
Koncentracija alkohola u proizvodu je 28% vol.