Panel diskusija u Sarajevu: Coca-Cola HBC i MB Impeks o doprinosu ekonomiji i društvu BiH

Coca-Cola HBC u Bosni i Hercegovini obilježila je 55 godina uspješnog poslovanja, a kao dio proslave, u Sarajevu je održana panel diskusija na temu socio-ekonomskog uticaja kompanije na bosanskohercegovačku ekonomiju i društvo u 2023. godini. Prema najnovijoj studiji, ukupni direktni i indirektni doprinos Coca-Cole HBC iznosio je značajnih 303 miliona KM, što predstavlja 0,65% BDP-a BiH. Na događaju je predstavljeno kako svaka konvertibilna marka koju stvara Coca-Cola HBC doprinosi stvaranju dodatnih 6,7 KM u bosanskohercegovačkoj ekonomiji.

Uz istaknute govornike, na panel diskusiji je učestvovao i Goran Banjac, direktor marketinga i prodaje kompanije MB Impeks. Njegovo prisustvo na ovom važnom događaju dodatno naglašava ulogu MB Impeksa kao pouzdanog poslovnog partnera Coca Cola HBC.

Goran Banjac je na panelu govorio o važnosti investicija i strateških partnerstava u kreiranju socio-ekonomskog uticaja, ističući kako kompanije poput Coca-Cole HBC, kroz izvrsnost u poslovnim procesima, pružaju mogućnosti za unapređenje kvaliteta poslovanja i u svojoj okolini. „Naša saradnja s Coca-Colom HBC donosi dodatnu vrijednost ne samo našoj kompaniji, već i lokalnoj zajednici u kojoj poslujemo. Kroz partnerstva i zajedničke projekte, uspijevamo podržati razvoj lokalne ekonomije, a našim inovativnim proizvodima, poput voćnih rakija, doprinosimo raznolikosti ponude na tržištu“, istakao je Banjac.

Tokom diskusije, naglašeno je da investicije i partnerstva donose široke koristi, ne samo kroz finansijske efekte, već i kroz unapređenje poslovnih procesa i osnaživanje lokalnih stručnjaka. Coca-Cola HBC je , kao jedan od vodećih poslodavaca u zemlji, direktno zapošljavala 271 radnika u 2023. godini, a podržava gotovo 10.665 radnih mjesta u svom lancu vrijednosti. Ove brojke svjedoče o značajnom doprinosu Coca-Cole HBC, ali i njenih partnera poput MB Impeksa, bosanskohercegovačkom društvu.

Učešće MB Impeksa u ovoj panel diskusiji i doprinos diskusiji o strateškom razvoju i investicijama dodatno potvrđuje našu posvećenost razvoju lokalne zajednice i unapređenju poslovnih standarda u Bosni i Hercegovini. Kroz aktivno učešće u ovakvim inicijativama, MB Impeks ne samo da jača svoju poziciju na tržištu, već doprinosi i održivom razvoju ekonomije i društva u cjelini.